Sandnes Historielag på tur i juni 2013

Flere medier har i løpet av de siste dagene dratt frem Frp Rogaland sin førstekandidat som statsrådskandidat i historiens første blå-blå regjering. 44 år gamle Horne er ifølge Dagbladet blant Siv Jensens åtte favoritter, som etter det avisen erfarer består av seks menn og to kvinner: Ketil Solvik-Olsen, Per Sandberg, Anders Anundsen, Tord Lien, Robert Eriksson og Kari Kjønaas Kjos.

VG nevner også Horne som en aktuell ministerkandidat, som sjef for Barne – og likestillingsdepartementet. Horne har sittet åtte år på Stortinget. Den første perioden var hun medlem av justiskomiteen. De siste fire årene har hun sittet i familie- og kulturkomiteen.

Sandnes Historielag på tur i juni 2012

Sandnes Historielag på tur i juni 2013

Overrasket

- Jeg ble ganske overrasket. Det er kjekt å bli nevnt, sier Horne til Aftenbladet når vi ber henne om en kommentar på helgens spekulasjoner.

- Det betyr ikke at jeg nå går rundt og venter meg en ministerpost. Med et nytt storting vil jeg få en langt mer spennende arbeidsplass enn det som har vært tilfelle med rød-grønt flertall. Nå blir det endelig liv i stortingssalen igjen, sier Horne.

- Men du sier ikke nei om du blir tilbudt en jobb i regjering?

- Absolutt ikke. Jeg kan godt tenke meg å bli minister, sier Horne som samtidig ønsker å understreke at hun har full tiltro til Erna Solberg og Siv Jensens vurderinger.

Mandag klokken 15.30 setter rogalandsrepresentanten kursen mot Sundvolden Hotell. Her skal Frp og Høyres partiorganer godkjenne regjeringserklæringen som Erna Solberg og Siv Jensen den siste uken har sittet bak lukkede dører og forhandlet frem sammen med sine nestledere Bent Høie (H), Jan Tore Sanner (H), Per Sandberg (Frp) og Ketil Solvik-Olsen (Frp). Regjeringserklæringen vil deretter offentliggjøres på en pressekonferanse senere i kveld.

  • Sandnes Historielag
Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann